Hoe beoordeel je de kwaliteit van een edelsteen?

Edelsteen beoordelingssysteem

 

Er bestaat geen universeel beoordelingssysteem voor edelstenen. Maar ze worden beoordeeld op basis van hun kwaliteit, vorm, helderheid en kleur. Het is dezelfde manier waarop je de beoordeling van diamanten ziet. Hoe minder insluitsels de steen bevat, hoe beter de score zal zijn en hoe meer waardevoller de edesteen zal zijn. De edelsteen experts kennen de beoordeling toe met behulp van een letter. AAA betekent dat de edelstenen kralen van de hoogste kwaliteit zijn (een zeer schone steen), terwijl AA-helderheid naar een medio schone steen verwijst. geeft C-klasse of lager de lage kwaliteit van de stenen aan.

 

De zuiverheid van de edelsteen

 

AAA-kwaliteit: Wanneer edelsteenkralen een AAA-kwaliteit hebben gekregen, betekent dit dat ze van uitstekende kwaliteit zijn. De onberispelijke edelstenen vertonen een superieure kleur (in het geval van diamanten, gebrek aan kleur), helderheid en superieure slijpkwaliteit. Het zijn de beste edelstenen om sieraden te maken die er stijlvol en aantrekkelijk uitzien.

 

AA-kwaliteit: De edelstenen zijn van zeer goede kwaliteit. De helderheid, kleur en snijprecisie zijn uitzonderlijk, maar vallen onder de AA-kwaliteit. Het heeft dus een lage prijs in vergelijking met edelstenen of halfedelstenen kralen van AAA-kwaliteit.

 

A-kwaliteit:  zijn edelstenen en halfedelsteenkralen van goede kwaliteit die de gewenste helderheid, kleur en snijprecisie vertonen. Het kan een insluiting bevatten die u niet gemakkelijk met het blote oog kunt zien.

 

B-klasse: De edelstenen met B-gehalte zijn van commerciële kwaliteit. Ze hebben een minder wenselijke kleur en helderheid. Het snijden is niet perfect en heeft kleine gebreken. De insluitsels zijn klein en onopvallend, maar je kunt ze met het blote oog zien.

 

Bekijk onze AAA-kwaliteit stenen met het label "Premium Stone" nu een aantal verkrijgbaar bij de LEATHER & STONE collectie. 《 LEATHER & STONE 》Collectie